7 metode de a creste stima de sine

Nu este pacat de timpul pe care il pierdem doar ca sa ne simtim daramati?

Daca am fi avut un ban pentru fiecare moment in care ne-am simtit tristi, inferiori, neatractivi, nerasplatiti pe masura efortului depus, am fi pus un ban deoparte pentru vacanta.

Venim pe lume cu dorinta de explorare, de dezvoltare, cu sinceritate si libertate, insa nu intotdeauna adultul de mai tarziu isi mai aminteste de aceste daruri.

Schimba-ti atitudinea acum. Uite cateva metode de a te simti mai bine cu tine insuti si de a-ti face viata mai placuta:

 1. Scrie pe o foaie de hartie, de preferat galbena, deoarece este culoarea optimismului, prosperitatii, bucuriei, toate realizarile din anul care a trecut. Nu omite cele mai mici detalii: primul meci de bowling, prima scufundare sau primul contract incheiat. Toate te-au facut omul de azi.
 2. Danseaza mai mult. In oglinda, in bucatarie cand faci mancare, sub dus, gaseste ocazii sa dansezi mai mult deoarece dansul ajuta la eliberarea unor emotii negative: furie, teama, ura etc., ajuta la eliberarea tensiunii psihice si redarea unei stari de bine, ajuta la imbunatatirea functiei cognitive, cresterea stimei de sine si lista poate continua. Tu doar danseaza!
 3. Imbratiseaza in fiecare zi pe cineva. Poate la inceput sa-ti para ciudat sau nelalocul lui acest gest, dar vei vedea ca nu te vei simti bine doar tu, vei oferi o stare de bine, vei zambi mai mult si tu si persoana imbratisata. Efectele imbratisarii sunt multiple: risipeste sentimentul de singuratate, scade tensiunea arteriala,  favorizeaza altruismul, ajuta la eliminarea fricii, ajuta la construirea stimei de sine, ajuta impotriva insomniei, asa ca daca esti o persoana care nu este obisnuita cu imbratisarea de astazi vei intinde bratele pentru o viata mai sanatoasa si un tonus mai bun.
 4. Scrie pe o foaie de hartie un lucru care nu-ti place la tine, la modul de viata pe care il ai, la serviciul la care te duci. Acum mazgaleste-l, sa nu se mai vada deloc, arde sau rupe foaia si arunc-o. Pe o foaie noua scrie antonimul, pune-l la vedere si repeta-l pana devine o parte din tine, pana il crezi ca te defineste. Schimba ceva in viata ta acum.
 5. Creaza-ti un nou obicei. Oricat de mic si neinsemnat crezi ca este, fa-ti un obicei ca in fiecare marti sa mananci trufe sau sa-ti faci o baie cu spuma, sa te duci la masaj. Trebuie sa faci ceva pentru tine, sa te respecti pe tine insuti pentru a fi respectat.
 6. Bea mai multa apa. Hidratarea este sanatoasa, te ajuta nu doar fizic ci si psihic, este un bun eliberator de stres. Daca faci ceva sanatos pentru tine, te vei simti mai bine, iti va creste stima fata de propria persoana.
 7. Iubeste si reaminteste-ti ca esti o persoana iubita. Iubeste florile, oamenii, apa, masina pe care o folosesti. Vorbeste cu oameni care te iubesc si iti spun deschis. Stii si simti ca esti iubit dar este linistitor si inaltator sa o auzi. Te va face sa mergi mai departe.
 8. BONUS: Vino la un curs “Invata sa fii tu” pentru a scapa de prejudecati, pentru a-ti testa limitele, pentru a-ti gasi libertatea de exprimare, pentru a-ti dezvolta aptitudinile pe care le poti transforma intr-un stil de viata.top-of-the-world-medium

One thought on “7 metode de a creste stima de sine

 • Cautand pe netul din Romania iata ca am aflat pe saitul dvs..
  Trebuie sa apreciez ca sunt placut surprins de calitatea
  informatiilor de pe aceasta pagina si va doresc cat mai mult succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *