Cum să evităm oboseala psihică şi despresia !

Este demonstrat ştiintific că rutina este un factor important în declanşarea despresiei, din cauza automatismelor nervii mor lent dar sigur şi ajungem să ne simţim obosiţi atât fizic dar mai ales psihic.

Statistic vorbind majoritate acţiunilor pe care le întreprindem sunt robotizate. Regăseşti vreo acţiune asupra căreia nu te mai opreşti să-i acorzi atenţie?

1.Când te speli pe dinţi ?

2.Când pregăteşti cafeaua acasă sau la serviciu?

3.Când conduci maşina?

4.Când comunici sec : Salut, ce faci, bine, pa.

5.Când ajungi la birou, trec orele, trece săptămnâna, vine weeked-ul şi apoi o iei de la capăt.

Rutina nu trebuie să facă parte din viaţa ta dacă nu este un lucru pozitiv. Ea ne asigură confortul de care credem că avem nevoie dar ne ţintuieşte libertatea de exprimare şi dezvoltarea de sine.

Dacă admiri vreo persoană din jurul tău pentru realizările pe care le are şi pentru că ştie să-şi păstreze timp şi pentru suflet, întoarce-ţi prvirea asupra ta pentru că stă în puterea ta să reînvii plăcerea de a trăi, de a lucra, de a merge la serviciu.

Cursurile Invaţă să fii tu au crescut învăţând de la studenţii săi să eficientizeze fiecare minut trăit.

Iţi propunem câteva mici schimbări pe care le poţi face în viaţa ta pentru a răspunde cu plăcere şi entuziasm la întrebarea “Ce faci? Ce-ai mai făcut?”

  1. Când te speli pe dinţi foloseşte mâna care nu este de bază (ex. Eşti dreptaci, spală-te cu stânga). Acest lucru te va face să începi ziua cu zâmbetul pe buze şi îţi va dezvolta şi partea creierului mai puţin solicitată.
  2. Când pregăteşti cafeaua cântă, dansează sau rememorează o poezie dragă ţie. Te va ajuta să-ţi iei gândul de la treburile apăsătoare şi îţi vei exersa aptitudinile pentru karaoke – o ieşire binevenită la sfârşit de săptămână.
  3. Când conduci maşina şi mai eşti şi în aglomeraţie caută toate maşinile cu numere simpatice, LOL sau NEG, şi salută-le, îi vei trezi interesul şoferului şi vei fi recompensat cu un zâmbet.
  4.  În tot ce faci, găseşte pasiunea, trezeşte-te dimineaţa şi propune-ţi un ţel pentru ziua respectivă, nu contează dacă este cumpărarea unui ou cu surprize sau rezolvarea unui puzzle, important este să-ţi schimbi viziunea asupra lucrurilor.

Fii tu! Iubeşte-te pe tine şi vei iubi tot ce vei întreprinde!

depression5

11 thoughts on “Cum să evităm oboseala psihică şi despresia !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *