Cum sa-ti motivezi copilul pana la vacanta de vara

Bun venit intr-un an nou calendaristic. Au trecut sarbatorile de iarna cand majoritatea au fost in vacanta, dar mai ales copiii. Ne asteptam ca dupa vacanta sa revenim cu forte proaspete si sa incepem anul energici si motivati sa ne indeplinim rezolutiile si copiii sa aiba mai mult chef de scoala.

Ei bine nu se intampla asa intotdeauna. De ce ? Pentru ca vacanta de iarna nu inseamna neaparat relaxare si refacere, ci mai degraba curatenie, gatit, musafiri sau vizite, activitati obositoare nu doar pentru adulti ci si pentru copii mai ales daca a fost si un pic de zapada care sa ii epuizeze la maxim.

Cum sa va reveniti? As propune sa incepeti printr-un weekend linistit impreuna cu familia in care sa va odihniti. Sa stati in pat, sa atipiti de cate ori simtiti nevoia si sa vorbiti. Sa va planificati telurile pentru anul ce abia a scos capul.

Copiii abia asteapta vacanta de vara, este momentul in care trebuie sa ii incurajati ca nu mai este asa de mult pana atunci. Evitati sa ridicularizati dorinta lor gandindu-va ca abia au iesit dintr-o vacanta, este bine sa le amintiti ca pana atunci mai au vacanta intersemestriala si cea de primavara.

Pentru a fi motivati sa-si stabileasca teluri pe care sa le atinga in noul an este indicat sa le povestiti despre propriile dumneavoastra rezolutii, despre metodele prin care le veti atinge si cat timp sunteti dispusi sa investiti pentru indeplinirea lor.

Scoala este pentru majoritatea copiilor pe primul loc in aceasta perioada a vietii asa ca le puteti spune ca veti imbina utilul cu placutul si cand vine vremea frumoasa veti iesi la picnic pentru a-si face temele ca mai apoi sa nu pierdeti timpul pe drum ci sa va jucati volei/fotbal sau sa faceti o plimbare.

Nu uitati sa recapitulati cele mai frumoase si amuzante momente din anul care a trecut, cele mai putin placute momente pentru a va elibera de tensiunea lor, dar si cele care doriti sa se intoarca.

Energie si succes!

beach

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *