Sfaturi utile pentru a calma un copil hiperactiv

Avem norocul să fim părinţii unui copil hiperactiv. Indiferent de momentul zilei vrea să se joace, să sară sau să alerge. Răbdarea ne este pusă la ȋncercare dar este important de ştiut că este singurul lucru de care copilul hiperactiv nu trebuie să se atingă.
Ne poate lua pantofii, ne poate lua hainele să le ȋmbrace şi ne poate lua chiar telefonul din mȃnă.
NU NE POATE LUA RĂBADREA.

In continuare vă propunem cȃteva tehnici de calmare a copilului neobosit:
• Propune-i un jc de respiraţie, este una dintre cele mai simple feluri de a calma corpul. “Cine poate inspira adȃnc în patru timpi?” Invata-l pe copilul tău să respire adânc (să inspire pe nas in patru timpi şi să expire pe gură în patru timpi) atunci când incepe să resimtă emoţii sau să fie nervos, nerăbdător. Acest lucru îl va calma atât pe copil cât şi pe părinte.
• Dacă vrei ca joaca să se termine mai repede pentru a se băga în pat mai devreme, calm şi relaxat, iţi propunem sa îl îmbii cu o baie caldă cu spumă multă şi multe arome plăcute pentru amândoi. Vă puteţi juca un pic cu spuma şi îl va cuprinde somnul.
• Pentru mai multă distracţie înainte de calmare caută o melodie plăcută dar lungă pe care să poată dansa. Regula este: nu ne oprim până nu se termină muzica, cine se opreşte înainte de sfârşitul melodiei va impune o nouă regulă.
• Dacă ştii că micuţului energic îi place masajul, fă din această plăcere o regulă la o anumită oră din zi sau din seară. Contactul prin masaj îl va relaxa, relaţia dintre voi se va consolida şi copilul va reuşi să se deschidă mai uşor în preajma părinţilor.
• Programează-i copilului cel puţin o activitate sau un curs pentru copii pe săptămână în care îşi va consuma energia,îşi va antrena răbdarea, concentrarea şi lucrul în echipă.

Răbdarea este atuul dumneavoastră.

jumping-kid

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *